Над 250 доброволци се включиха  през  първия уикенд в кампанията на Столичната община за засаждане на Новата гора на София. Есенният залесителен сезон ще продължи до 1 декември, а засаждането на дърветата ще става през почивните дни. " Благодаря на всички, които са тук и са част от инициативата. Заедно, садим Новата гора, защото с нея изграждаме зелен филтър на града. Едно широколистно дърво пречиства 5 тона фини прахови частици годишно и днес заедно имаме възможност да оставим нещо за бъдещите поколения“, каза преди старта на залесителната акция в събота зам.- кметът на СО Йоана Христова .

Досега в рамките на кампанията "Новата гора на София“, която продължава вече пети сезон, са засадени над 60 хиляди фиданки от близо 6500 доброволци. Мястото е земеделска земя в близост до сметището край Суходол. Територията, на която ще  се простира гората, е 250 декара, а броят на засадените фиданки трябва да достигне 120 хиляди.

За желаещите да подкрепят акцията от Центъра за градска мобилност осигуряват  временна автобусна линия с номер 56 А. Превозното средство тръгва от спирка "Вардар“. Автобусите ще се движат само през уикендите

от 10 до 16 часа на интервал от един час .

споделисподели

Актуално

График на информационни срещиОт 16.06.2020 г. до 16.07.2020 г. Столична община ще проведе информационни срещи за...
Фандъкова: Инвестираме в подобряване на туристическа инфраструктура на Витоша с три годишна програма
Започва поетапно миене на карета от улици в жилищни квартали
Фандъкова: На базата на „Визия за София“ започваме промяната на Общия устройствен план на Столична община
вижте всички новини