Столичната община подписа Меморандум за сътрудничество с Южнокорейския град Пусан. Документът бе подписан от кмета Йорданка Фандъкова и кмета на Пусан Парк Хеон-Джун.

Двата града ще си сътрудничат в областта на зелените политики, възобновяемата енергия, дигитализацията и туризма.

Пусан е вторият по големина град в Южна Корея след Сеул, с население от около 3.6 милиона души. Градът е културно, образователно и икономическото сърце на региона, разположен в най-голямата индустриална зона на Южна Корея.

Това е най-големият пристанищен град в Южна Корея.

"За всеки кмет е ключово развитието на градовете и вярвам, че ние – кметовете – работим, за да направим най-доброто за хората" – каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи приоритетите за развитие на София като изграждането на метрото, екологията, развитието на зелената система и иновациите. Парк Хеон-Джун посочи, че София е привлекателен град, който прави впечатление с древната си история и сътрудничеството между двата града ще бъде ползотворно за хората.

На подписването присъства и зам.-кметът на София Ирина Савина по направление "Европейски политики, международна дейности  туризъм".

 

споделисподели

Актуално

Фандъкова: Увеличават се домакинствата, които се включват в програмата ни за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди
Столичната община ще следи качеството на атмосферния въздух с безпилотни летателни средства
София ще бъде домакин на международна конференция за климата на мрежата В40
Столичнaта община предлага средствата от проекта за облагородяване на "Борисовата градина" да бъдат пренасочени за изграждане на зелени споделени пространства в 6 района
вижте всички новини