8 500 фиданки са засадени през първите 3 уикенда от инициативата "Новата гора на София“- 2, това каза зам.-кметът на Столичната община  Десислава Билева, която благодари на гражданите и фирмите взели участие в инициативата.  

Новата гора се намира в землището на с. Негован на територия от 137 дка. Дъбовете фиданки са осигурени от ОП "Управление на общински земи и гори“ и се засаждат с помощта на доброволци.  Целта на стартиралата през 2017 година инициатива е да бъдат увеличени зелените площи в столицата, които допринасят за по -чист въздух в града.

Това е втората по рода си инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова за залесяване в крайградските зони и създаване на зелен пояс.  Първата гора на София се намира в Суходол.

Желаещите да се включат този сезон в засаждането на гората могат да го направят в един от следващите уикенди 12-13 и 19-20 ноември. Дейностите се организират със съдействието на лесовъдите от ОП "Управление на общински земи и гори и район "Нови Искър“.

 

споделисподели

Актуално

Форум „Инвестиции в устойчива енергия"
Проведе се общински „Екопавилион“   По случай предстоящата Европейска седмица за намаляване на отпадъци Столична...
Монтирани са над 5760 нови екологични уреда за отопление     Монтирани са над 5760 нови уреда за отопление по програмата за подмяна на...
8 500 фиданки са засадени през първите 3 уикенда от инициативата „Новата гора на София“ – 2   "8 500 фиданки са засадени през първите 3 уикенда от инициативата „Новата гора на...
вижте всички новини