Зам.-кметът на Столичната община Десислава Билева и председателят на СОС Георги Георгиев провериха дейностите по обновяване на градина "Витиня“ в кв. "Сухата река“. На обекта присъстваха кметът на район "Подуяне“ Ева Митова и директорът на "Зелени системи“ Димитър Данчев.

Реновирането на пространството включва както изграждане на нова детската площадка, така също възстановяване на алеите и засаждане на нови дървета и храсти.  

"На 30 юни стартираха строителните дейности на една от предвидените за реконструкция през тази година детски площадки. Съоръженията, които предстои да бъдат монтирани, са за деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. Половината от съоръженията ще бъдат адаптирани и ще могат да се ползват и от деца с увреждания“ – каза зам.-кметът Десислава Билева и посочи, че очаква до края на август детската площадка да бъде готова.

Кметът на района Ева Митова изрази удовлетвореността си от започналата реконструкция и припомни, че детската площадка е била заложена за обновяване по инициатива на живеещите в квартала деца.

Пространството, което ще бъде обновено, е над половин декар. Новите алеи ще бъдат подходящи за каране на ролери и велосипеди, а освен съоръженията с люлки и пързалки, подходящи за различни възрастови групи, ще бъдат разположени и интерактивни забавления като шах, дъски за рисуване и голяма люлка тип кош, подходяща за деца в неравностойно положение. В градината ще бъде поставена нова паркова мебел – пейки и кошчета за отпадъци.

"Това, което изграждаме, са нови и красиви съоръжения за игра на децата, а най-важното за родителите е, че те ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност“ – каза председателят на СОС Георги Георгиев и посочи, че направените  инвестиции за подобряване на градската среда се реализира със средства от Приватизационния фонд.

За да се осигури повече сянка през горещите летни месеци, около площадката ще бъдат засадени храсти и 12 нови дървета от видовете шестил, липа, явор, както и жив плет по периферията на градината.

Преди няколко години децата от квартала бяха направили подписка с искане детската площадка да се ремонтира и се радваме, че съвсем скоро ще можем да им осигурим едно напълно ново и красиво място за игра.

споделисподели

Актуално

Столична община облагороди 59 градски пространства, източници на запрашаванеТази година започва работа по още 20 кални точки 
Столичната община почиства 119 километра речни корита"Една от най-важните мерки за превенция срещу наводнения е почистването на речни...
Столична община продължава миенето на булеварди и улици в градаМиенето на улици и булеварди е от непрестанните мерки на Столична община за...
Столична община продължава миенето на булеварди и улици в градаМиенето на улици и булеварди е от непрестанните мерки на Столична община за...
вижте всички новини