Завърши почистването на речното корито на 0,5 км от река Драгалевска в участъка от ул. “Никола Габровски“ до бул. “Симеоновско шосе“.

До момента са почистени 81 броя участъци от реките Владайска в с. Владая, р. Суходолска, р. Стубела в район "Илинден" и "Връбница", р. Какач в район "Връбница", р. Слатинска в район "Подуяне", река Скакавица и Симаничка в район "Витоша" и "Триадица", ляв приток на река Дреновичка в район "Триадица" и др. Общата дължина на почистените до момента речни участъци е над 35 километра.

През месец юни бяха почистени основно участъци от реките Владайска и Перловска, които преминават през централната част на града.

В момента се почистват също участъци от реките: Беравица и дере в кв. „Толева махала“ в район "Връбница", река Косана в район "Панчарево", река Подгумерска в район "Нови Искър".

Предстои и почистване на участъци от река Банишка в район "Младост", отводнителни канали в гр. Бухово и с. Челопечене, река Кремиковска в район "Кремиковци" и др.

Всяка година Столична община изпълнява Програма за почистване на речни корита, преминаващи през територия на града. Дейностите се финансират от бюджета на общината.

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини