Срокът за подаване на предложения от гражданите, които да залегнат в бюджета на Столичната община за 2022 г., се удължава с един месец.

Все още можете да се включите в инициативата на Столична община СОФИЯ ИЗБИРА – кандидатурите се приемат до 31 януари 2022 г.

Най-новата програма на Столична община, която финансира проекти, предложени директно от гражданите, се провежда за втора поредна година, като този път е посветена на екологичните теми.

Бюджетът на Програмата е 1 000 000 лв. за 2022 г. като той може да бъде разпределен между няколко средни и по-малки проекти или да бъде реализиран чрез един по-мащабен проект с максимална стойност от 1 млн. лв.

Проектите могат да бъдат разработени и подадени от граждани, неправителствени и професионални организации в някоя от следните категории:

Вече са постъпили първите предложения, но поради предстоящите празници, кметът на София удължава срока за подаване на проекти до края на януари.

След приключване на първия етап от Програмата – подаването на предложенията от гражданите – предстои разглеждането им от експерти в Столична община, които ще преценят единствено дали проектите могат да бъдат реализирани в рамките на следващата година и в определения бюджет. След което предстои финалният етап – обществено гласуване, което ще даде възможност гражданите да изберат най-добрите проекти от всички публикувани на сайта на Столична община предложения.

Допълнителна информация за кандидатстването и последващите етапи можете да откриете тук: https://www.sofia.bg/en/sofia-izbira-zelenoto

споделисподели

Актуално

Столична община разположи мобилната автоматична измервателна станция за контрол на качеството на въздуха в центъра на градаМобилна автоматична измервателна станция (МАИС) на Столична община за контрол по...
СОФИЯ ИЗБИРА ЗЕЛЕНОТО очаква вашите проекти до края на януари
Столичният инспекторат извършва засилени проверки за замърсяване и нерегламентирано горенеЕкипи на Столичния инспекторат извършват засилени проверки за замърсяване....
Не изхвърляйте коледните естествени елхи в общия отпадък!Елхите, които са били част от коледната ни украса и са естествени, могат да...
вижте всички новини