Повишаването на температурите и благоприятните атмосферни условия позволяват да се извършва и почистване на пътните платна от наноси. Екипите на фирмите започнаха работа по почистване на регулите на улици, булеварди и на дъждоприемните шахти. Дейността се извършва по нареждане на кмета на София Фандъкова.

Целта е след като се отстранят наносите и прахта да се пристъпи към измиване.

През днешния ден екипите работят по булевардите "Андрей Ляпчев“, "Марко Семов“, "Цариградско шосе“,  "Ботевградско шосе“, "Рожен“, "Ломско шосе“, "Владимир Вазов", "Драган Цанков“ и др.

Предстои в събота вечерта да се извърши измиване с автоцистерна на пътно платно, тротоари, спирки на градския транспорт на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от "Софийски околовръстен път" до бул. "Д-р Г. М. Димитров“. За целта е въведена временна организация на движението. Ще се  извърши и измиване на мантинелите, разположени по булеварда.

Напомняме на шофьорите да се карат внимателно и да се съобразят с временните ограничения: от 00:30 часа до 04:30 часа на 26.03.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по западното пътно платно, а след това по източното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от "Околовръстен път" до ул. "Проф. д-р Иван Странски“.

От 00:30 часа до 04:30 часа на 27.03.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по източното пътно платно, а след това по западното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от ул. "Проф. д-р Иван Странски“ до бул. "Д-р Г. М. Димитров“.

Контролът за изпълнение на работата се осъществява от екипи на Столичен инспекторат.

споделисподели

Актуално

Столична община постави 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки в паркове
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ – бул. Каблешков с новозасадена зелена площ!Край разширения участък на бул. Т. Каблешков се появи нов ландшафтен проект,...
През деня мият вътрешноквартални улици в различни райони на градаПродължава миенето на улици и булеварди в София. През деня се мият...
Първият залесителен сезон на „Новата гора на София“ 2 – Негован приключи В четирите уикенда на кампанията на Столична община се включиха 1230 доброволци,...
вижте всички новини