Кметът на София Йорданка Фандъкова провери облагородяването на междублокови пространства в район "Подуяне“.

Направихме програма за премахване на т.нар.“кални точки“, които са източник на прах, за да благоустроим междублокови пространства в кварталите и да осигурим места за паркиране, каза кметът Фандъкова.

Местата са определени по предложение на районните кметове. Към момента сe работи за 24 квартални пространства в различни райони на София.

В ж.к. “Хаджи Димитър“, район "Подуяне“ на площ от 500 кв. м са оформени пешеходни алеи и зелени площи, с маса за шах, пейки, кошчета.

Другото пространства е на ул.“Васил Петлешков“, където след премахването на 6 стари гаражни клетки, е оформен наземен паркинг за 30 автомобила.

В кв.“Хаджи Димитър“ на мястото на 120 гаражни клетки са направени 6 квартални паркинга за 280 автомобила. През последните години в район "Подуяне“ са премахнати 875 стари гаражни клетки, съобщи кметът на район "Подуяне“ Ева Митова.

 

Фотограф: Любомир Бачев

 

споделисподели

Актуално

Започва кандидатстването с проекти по програмата "Зелена София"
Мият улици и пътни знаци в кварталите
Започва миенето на улици по обособени карета в столични квартали
Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за периода 2021 – 2026“, финасиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд
вижте всички новини