Дейносттите стартират от 1 юни в район „Красно село“

От 1 юни започва миенето с автоцистерна на улици, тротоари, площади и алеи в обособени карета в столични райони: „Красно село“, „Възраждане“, Оборище“, „Средец“, „Лозенец, „Триадица“.

Целта на миенето е поддържане на чистотата на околната градска среда и подобряване на качеството на въздуха.

Дейностите ще се извършват поетапно, като за периода на миене движението, престоят и паркирането ще бъде временно забранено, както ще бъдат закрити зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зона и „служебен абонамент.

Организацията за изпълнение се извършва от екипи на  Столичен инспекторат, фирмите по чистота, "Център за градска мобилност", Пътна полиция – СДВР, Общинска полиция, „Софийска вода“ АД.

Контрол по изпълнението се осъществява от Столичен инспекторат.

Столичен инспекторат напомня на водачите на превозни средства да не паркират на улиците, които са обявени в графика, за да не се възпрепятства миенето.

Автомобилите, които пречат, ще бъдат премествани принудително. За новото местонахождение на автомобила може да се получи информация на тел: 0700 13 233.

Подробна информация гражданите могат да намерят на сайта на Столичен инспекторат в секция ГРАФИЦИ, както и на телефон 02 987 5555  в Оперативния център.

На входовете на жилищните сгради също са поставени информационни материали за запознаване на етажните собствености.

 

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини