По случай Европейска зелена седмица Столична община и "Център за градска мобилност" (ЦГМ), със съдействието на Направление “Архитектура и градоустройство” (НАГ), организират събитие, посветено на  чистата мобилност.

В последните дни на месец май,  29 и 30.05.2021 г., ден преди да бъде обявен официалният старт на Европейската зелена седмица, организаторите насочват вниманието към темата за устойчивото придвижване и дават тласък и на други инициативи. 

В затворения за автомобили участък пред Съдебната палата ще бъдат представени водещи компании, които предоставят средства и услуги за екологично чисто придвижване в града.

И в двата дни, от 10 ч. сутринта до 17 ч. следобед, всички жители и гости на София ще могат да разгледат и тестват електрически скутери NIU и първата услуга за споделени електрически мотопеди в София Share-A-Scoot, както и електрически тротинетки Kaabo от E-point, електрически скутери-тротинетки Xiaomi от Technopolis. Ново усещане на колела предоставят електрическите велосипеди Е-velo и планинските велосипеди E-mountain Bike.

Ще бъдат представени също най-новите електрически автомобили на Volkswagen и услугата за споделена мобилност с електромобили Spark. Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили – Eldrive, също ще бъде представена, както и велосипедните стойки от ново поколение на Streebl. Партньор на събитието ще е и Shell, в чиято шатра ще бъдат презентирани автомобилите на бъдещето с нулеви емисии, конструирани от ученици и студенти за участие в международното състезание Shell Eco-marathon. Spaghetti Kitchen ще се погрижат за доброто настроение на посетителите.

Интересът към чистото придвижване в града става все по-голям и София също се събужда за пролетта и се стреми да се превърне в по-чист и по-устойчив град.

Заповядайте. Включете се. Нека всички да изберем по-чист и здравословен начин на придвижване и да дишаме по-чист въздух.

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини