Дейността се извършва по график след извършена предварителна подготовка  на уличните платна - почистване от наноси и проверка на проводимостта на дъждоприемните шахти.

Днес на 15 април в дневна смяна след 10.00 ч.  дейността се извършва в  9 района "Красно село“ във вътрешно квартални улици като ул. "Ал. Македонски“, ул. "Ами Буйе“, "Ив. Ев. Гешов“ и др. В "Сердика“ – ул. "Бр. Миладинови“,ул. "Клокотница“ и др., в "Надежда“ – ул. "Днепър“, "М. Леренски“ , ул. "Леда“,  в "Подуяне“- пл. Родина,  в "Младост“ – ж-к. Младост 1, "Връбница“ – ул. "Майска песен“ и др.,  в "Изгрев“- ул. "Ф. Ж. Кюри“, ул. "М-р Юл Гагарин“, в "Красна поляна“- ул. "А. Торанджа“, "Блага вест“. В район " Панчарево“ дейността тече в селата – Бистирца, Кокаляне, Герман, Железница, Пасарел и Кривина.

Във връзка с интензивния автомобилен трафик през деня и с цел предотвратяване на образуване на задръствания, миналата нощ бяха измити булеварди и големи улици по които се движат колите на градският транспорт в  районите "Оборище“ и "Връбница“.

От 00.00 ч. до 04.00 ч. тази нощ започва "машинно миене“ на ул. "Самоковско шосе“ /част от републикански път II - 82/  от Софийски околовръстен път до обръщателно колело на автобуси с №№1 и 4 с. "Кокаляне“ и ул. "Рачо Петков Казанджията“.

На страницата на Столичен инспекторат в банер МИЕНЕ, може се получи подробна информация за това, къде и кога ще се мие с оглед на това, да не се възпрепятства работата на екипите на фирмите, извършващи работата.  Контрол за качественото изпълнение се извършва от инспекторите на терен.

споделисподели

Актуално

Продължава засаждането на нови дървета
Столична община извършва миене на пространствата около православните храмове
Съставен е акт за нерегламентирано горене на отпадъци в район “Възраждане”
Започна пролетно почистване на София
вижте всички новини