Със затопляне на времето започнаха дейностите по почистването на столицата  след зимата.  Приоритетно се мият основните булеварди и улиците , по които се движи градският транспорт, а от днес екипи на почистващите фирми работят и във квартални улици в районите "Сердика“, "Подуяне“ и "Панчарево“.  През днешния ден със специализирана техника се  почистват  мантинелите и на бул. "Брюксел“ , а през нощта ще се измият  шумоизолиращите стени на моста.  

През изминалата нощ са измити пътните платна на бул. "Княгиня Мария Луиза“, и пътни отсечки от  бул. "Сливница“ ,  бул. "Драган Цанков“, ул. "Цар Симеон“, бул. "Акад. Евстатиев Гешов“ и бул. "Ломско шосе“. Миенето на отсечки от тези булеварди ще продължи и през тази нощ.

През нощта на 1 срещу 2 април ще се мият и пътни отсечки на бул. "Македония“, бул. "Цар Борис  III“,  ул. Стефан Стамболов“, бул. "Ген. Столетов“, северното платно на "Щросмайер“, бул. "Ботевградско шосе“ от ул. "Рилска обител“ до връзката с бул. "Владимир Вазов“,  бул. "България“, бул. "Симеоновско шосе“,  бул. "Александър Пушкин“,  ул. "Тодор Каблешков“, бул. "Черни връх“, както и Околовръстен път и подходите към него. Основно дейностите  се извършват през нощта с цел да не се пречи на трафика. Дейностите се възлагат и контролират от Столичния инспекторат.

Пълният графикът може да се види на сайта на Столичния инспекторат.

споделисподели

Актуално

Възстановиха разсадника в парк „Врана“ с 1200 фиданки
Новата програма за подобряване качеството на атмосферния въздух влиза за разглеждане в СОС
Зам.-кметът Билева: Тази есен в „Нови Искър“ започваме залесяване на над 137 дка
Продължава дейност „машинно миене“ на улици и булеварди в столицата
вижте всички новини