Проверки за източници на замърсяване на въздуха извършваха днес екипите на Столичен инспекторат във връзка с повишаване на нивата на ФПЧ 10. Днес са направени проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници на замърсяване с фини прахови частици.

Направени са проверки на 46 автосервизи и пунктове за смяна на гуми, две дърводелски работилници, екипите са реагирали и на 11 сигнали на граждани. Извършени са проверки за горене на отпадъци на открито в районите Слатина, Красна поляна, Люлин, Студентски и са съставени два акта в район Красна поляна. Инспекторите са съставили констативни протоколи и са дали предписания за недопускане на изгаряне на отпадъци.

Проверени са и 23 строителни обекти, които са на територията на районите Витоша, Студентски, Панчарево и Слатина и са съставени 8 акта за административни нарушения.

Съвместно с отдел Пътна полиция на СДВР са направени проверки за чистотата на тежкотоварни камиони. Съставен е един акт за установено замърсаване на пътното платно.

Продължава и миенето на улици и булеварди на територията на Столична община. През утрешния ден екипите ще мият на ул. "Кирилица“, ул. "Коньовица“, ул. "Методи Патчев“, ул. "Скопие“, бул. "Кап. Димитър Списаревски“, ул. "Възрожденска“, бул. "Опълченска“, ул. "Княгиня Климентина“, ул. "Дебър“, ул. "Дечко Йорданов“, ул. "Хубча“, както и бул. "Сливница“ от бул. "Панчо Владигеров“ до Околовръстен път и други.

споделисподели

Актуално

Възстановиха разсадника в парк „Врана“ с 1200 фиданки
Новата програма за подобряване качеството на атмосферния въздух влиза за разглеждане в СОС
Зам.-кметът Билева: Тази есен в „Нови Искър“ започваме залесяване на над 137 дка
Продължава дейност „машинно миене“ на улици и булеварди в столицата
вижте всички новини