Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери на място работата на аварийните екипи в засегнатите от наводнението райони и възложи да започнат огледи на нанесените щети по къщите и инфраструктурата.

Аварийните екипи на общината продължават отводняване на дворове и домове в район "Нови Искър" – в с. Мировяне и в район "Надежда" – в кв. “Требич“. В момента се работи в 7 къщи в с. Мировяне, а през нощта екипите са отводнявали къщи и във Волуяк и Житен.

Аварийните екипи на общината помагат на засегнатите от наводнението хора като изпомпват вода от имотите им и ще им съдействат при необходимост от почистване.

Заедно с районната администрация три екипа на Аварийната дирекция ще извършат огледи на място на засегнатите имоти и ще направят опис на щетите от наводнението.

Кметът Фандъкова се срещна и разговаря на място с хора от с. Мировяне, чиито къщи са пострадали.

Кметът на София възложи също общинска комисия да направи огледи и опише щетите по речни корита и диги, както и на опасности по пътната инфраструктура в районите „Нови Искър“, „Надежда“ и „Връбница“. Целта е да се набележат необходимите дейности за бързо възстановяване на засегнати обекти.

Днес кметът провери и изпомпването на водата от язовир „Суходол 2“, което се извършва от екип на Столичната пожарна. Целта е да не се допусне покачване на нивото на язовира, който е в близост до "Околовръстен път".

 

 

 

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини