С масирано засаждане на фиданки този уикенд, се планира официално закриване на есенния сезон в Новата гора на София край Суходол. Засадените от доброволци дръвчета през последния един месец в рамките на инициативата на Столична община, надвишават 14 000. Само за изминалата събота и неделя засадените млади липи са над 3000, като в засаждането се включиха и екипите на няколко частни фирми.

Припомняме, че Новата гора на София е мащабен залесителски проект на Столична община, който цели трансформиране на пустеещи общински земи в гора и обособяване на зелен крайградски пояс. За залесяването общината осигурява фиданките, инструментите и ръкавиците, а за труда се разчита изцяло на доброволци.

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се реализира събота и неделя между 10 и 16 часа. За максимално улеснение, в рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за проекта и как да се включите в него, можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук.

споделисподели

Актуално

Екипи на Столичен инспекторат извърши над 70 проверки за източници на замърсяване на въздуха
Електрически машини за почистване на тротоари работят пилотно в София
Над 15 екипа извършват миене на столичните улици
Във връзка с положителните температури започва миене на улици и булеварди
вижте всички новини