До края на ноември ще завърши облагородяването на кварталното пространство - едно от т.нар.“кални точки“ на територията на Столична община, което се намира в район "Красна поляна“.

С цел намаляване на източниците на кал и прах от тази седмица започна извършването по облагородяване на междублоковото пространство с площ около 600 кв. м при бл. 137 Б в кв. "Красна поляна" и е част от Програмата на Столичната община за премахване на "кални точни“, създадена по инициатива на кмета на София Фандъкова.

Проектът е финансиран по програма "Управление на качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община".

Ще се обособят зелени ивици и ще се засади нова дървесна растителност. С цел премахване на нерегламентираното паркиране в зелените площи, което е източник на пренасяне на прах по уличните платна, се обособяват нови паркоместа. Ще бъде засадена трева, 3 нови фиданки и 50 бр. храсти, които се надявам заедно да пазим, каза кметът на "Красна поляна“ Иван Чакъров. Проектът се изпълнява с подкрепата на етажните собствености на прилежащите жилищни блокове.

Освен в "Красна поляна“ тази есен благоустрояването на "кални точки“ се изпълнява и в "Овча купел“ и предстои да започне в район "Надежда“.

 

 

споделисподели

Актуално

Последен уикенд от есенния залесителен сезон в Новата гора на София
Продължават провреките за непочистена ходова част и нерегламентирано изгаряне на отпадъци
4 дни до крайния срок за за подаване на декларации от фирмите за такса смет през 2021 г.
Общо 5900 фирми досега избраха да плащат според количеството отпадъци
вижте всички новини