На церемония  в Столична община бяха отличени победителите в конкурса "Зелени решения за София“, организиран от дирекция "Зелена система“. Целта на конкурса беше да поощри усилията на организации и граждани да се включат в инициативата за облагородяване на пространства към жилищни и бизнес сгради на територията на Столична община със собствено озеленяване.

Йоана Христова, зам.-кмет на СО, поздрави победителите от името на кмета Йорданка Фандъкова. Тя подари на победителите специално подбрани цветя и храсти с пожелание да продължават да правят зелени и цветни терасите на домовете си, да облагородяват междублоковите пространства, защото те са част от нашия голям дом – София.

Христова представи и Програма "Зелена София“, която подпомага гражданското общество в реализацията на проекти, целящи да подобрят състоянието на зелената система на територията на Столична община.

За периода 2011 г. – 2019 г. по Програма "Зелена София“ в районните администрации са подадени 1659 проектни предложения. За същия период с финансиране по Програмата са обновени 890 междублокови пространства, дворни пространства на детски градини и училища. До края на ноември 2019 г. се очаква да бъдат реализирани още 184 проекта. Размерът на средствата за финансиране на проектите за тази година е 550 000 лв.

споделисподели

Актуално

Над 10 екипи изпълняват машинно миене в различни райони на София
Извършва се миенето на основни улици и булеварди в столицата
Над 10 екипа извършват почистване на улици и булеварди в София
Продължават проверките за замърсяващи автомобили в София
вижте всички новини