Mиене на зони от основни улици и булевардив кварталите ще започне от 12 август. Миенето ще се извърши поетапно до 3 септември 2019 г. Ще се мият улици и булеварди в районите "Красно село“, "Триадица“, "Възраждане“, "Оборище“ и "Средец“.

Екипите, отговорни за почистването в града, Столичен инспекторат, отдел "Пътна полиция“ при СДВР и сектор "Общинска полиция“ и "Център за градска мобилност“ създават организация.

Предвижда се временно спиране на движението в часовете от 07:30 ч. до 16:30 ч. на улиците, които ще се мият, по предварително обявен график. В съответните дни, определени за миене, ще се закрива (частично или цялостно) участъци от зоните за платено паркиране "Синя“ и "Зелена“ зона или "Служебен абонамент“.

Графиците за миенето на улиците могат се видят на сайта на Столичен инспекторат в рубриките: "Графици“ и "Миене“. Информация може да се получи и в Оперативния център на Столичен инспекторат.

Напомняме на шофьорите да не оставят автомобилите си на улиците, които ще се мият. Ако има водачи на моторни превозни средства, които не са научили, че трябва да преместят колите си от зоната, която ще се почиства, автомобилите им ще бъдат преместени в близки преки. За новото местонахождение на автомобила може де се получи информация на тел: 0700 13 233.

На 12 август ще започне миене с автоцистерна в "Красно село“ на зоната от улици и булеварди от:  бул. "Генерал М. Д. Скобелев" от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", ул. "Св. Иван Рилски" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти Април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "20-ти Април" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония", ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Македония", бул. "Македония" – нечетни номера от пл. "Руски паметник" до бул. "Христо Ботев". Повече информация е публикувана на сайта на Столичен инспекторат –ТУК 

споделисподели

Актуално

График на информационни срещиОт 16.06.2020 г. до 16.07.2020 г. Столична община ще проведе информационни срещи за...
Фандъкова: Инвестираме в подобряване на туристическа инфраструктура на Витоша с три годишна програма
Започва поетапно миене на карета от улици в жилищни квартали
Фандъкова: На базата на „Визия за София“ започваме промяната на Общия устройствен план на Столична община
вижте всички новини