На 26 юли продължава извършването на допълнително миене на основни пътни артерии във всички столични райони по заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. Извънредното миене се организира във връзка с прогнозата за опасно високи температури и през утрешния ден.
Миенето ще се извършва през обедните часове с цел охлаждане на пътните платна и тротоарите. Екипи на почистващите фирми ще мият на дюзи по бул. “Цариградско шосе“, бул. "П. К. Яворов“, ул. "Граф Игнатиев“, бул. “Васил Левски“, бул. “Константин Величков“, бул. "Ген. Скобелев“, ул. "Опълченска“, бул. “Акад. Ив. Гешов“, бул. “Ал. Стамболийски“, бул. “Тодор Александров“, бул. "Христо Ботев“, бул. “Кн. Мария-Луиза“, бул. “История славянобългарска“, бул. “Първа българска армия“ и др.

Продължава и раздаване на вода. От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта: пл. "Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото "Ариана” – и на пилоните на Националния дворец на културата.

Водата е осигурена от направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП, до изчерпване на наличните количества.

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ (АПП) извършват наблюдения за предотвратяване на пожари в природен парк "Витоша“.

Молим гражданите да не палят огън на открито при никакви обстоятелства, а при забелязване на възникнал пожар да сигнализират веднага на телефон 112.

споделисподели

Актуално

Фандъкова: Въвеждаме автоматизирана система за сметосъбиране в СофияРайон Младост е петият от столичните райони, в които подменяме старите контейнери...
Създаваме нови цветни решения и фигури в зелени пространства на София, каза зам.-кметът Десислава БилеваЗа зелените площи в София полагаме сериозни грижи за поддръжка и развитие. София е...
9 броя стари тополи с установени сухи клони и гнилостни процеси на бул. „Васил Левски“ ще бъдат подменениСлед извършено обследване на състоянието на дървесните насаждения на бул. "Васил...
Кметът Фандъкова проведе среща с кмета на Сараево Бениамина КаричСофия е пример за използването на най-екологичния и бърз транспорт метрото и...
вижте всички новини