Кметът Йорданка Фандъкова се включи в засаждането на дървета в двора на НСА

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в засаждането на нови дървета в двора на Националната спортна академия заедно с ректора проф. Изов.

В двора на Академията преподаватели и студенти заедно с кмета и ректора засадиха 30 дървета, сред тях магнолия, кедър, клен, японски вишни.

Кметът Фандъкова поздрави ректора проф. Изов, ръководството и преподавателите на НСА за развитието на Академията, която е не само най-доброто висше училище за подготовката на треньори и учители, но и създава нови пространства за спорт, за отдих и общуване на младите хора в паркова среда. "Облагородяването на парка към Академията с нови растителни видове допринася за развитието на зелената система на града" – каза столичният кмет Фандъкова.

Това е първият етап от мащабно озеленяване на дворното пространство, планирано по повод отбелязването на 80-годишен юбилей на НСА миналата година.

Йорданка Фандъкова посети и новия музей на НСА, в който са събрани документи и спортни реликви, свързани с историята на висшето училище.

Столичната община ежегодно изпълнява проекти за залесяване и засаждане на нови дървета в града. Тази година Столичната община ще засади около 4 000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства.

Започна инициатива за засаждане на малки квартални гори – "Гора в квартала" – и продължава засаждането на дървета по Програмата "Моето зелено училище, моята зелена детска градина".

споделисподели

Актуално

Фандъкова: Заедно с метрото електрическият обществен транспорт в София ще е около 70%"Общо 45% електрически наземен градски транспорт ще има София в края на тази година....
Кметът Йорданка Фандъкова се срещна с директора на Фонда за чист въздух по повод нискоемисионните зониКметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с изпълнителния директор на...
10 360 фиданки са засадени за два уикенда в Новата гора на СофияОбщо 10 360 нови фиданки са засадени в рамките на два уикенда в инициативата Новата...
В навечерието на Великден Столична община организира миене на пространствата около храмовете в градаВ навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово –...
вижте всички новини