Кметът Йорданка Фандъкова се включи в засаждането на дървета в двора на НСА

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в засаждането на нови дървета в двора на Националната спортна академия заедно с ректора проф. Изов.

В двора на Академията преподаватели и студенти заедно с кмета и ректора засадиха 30 дървета, сред тях магнолия, кедър, клен, японски вишни.

Кметът Фандъкова поздрави ректора проф. Изов, ръководството и преподавателите на НСА за развитието на Академията, която е не само най-доброто висше училище за подготовката на треньори и учители, но и създава нови пространства за спорт, за отдих и общуване на младите хора в паркова среда. "Облагородяването на парка към Академията с нови растителни видове допринася за развитието на зелената система на града" – каза столичният кмет Фандъкова.

Това е първият етап от мащабно озеленяване на дворното пространство, планирано по повод отбелязването на 80-годишен юбилей на НСА миналата година.

Йорданка Фандъкова посети и новия музей на НСА, в който са събрани документи и спортни реликви, свързани с историята на висшето училище.

Столичната община ежегодно изпълнява проекти за залесяване и засаждане на нови дървета в града. Тази година Столичната община ще засади около 4 000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства.

Започна инициатива за засаждане на малки квартални гори – "Гора в квартала" – и продължава засаждането на дървета по Програмата "Моето зелено училище, моята зелена детска градина".

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини