Есенният залесителен сезон на "Новата гора на София 2" – с. Негован – приключи. В рамките на един месец заедно с над 1200 доброволци и приятели успяхме да засадим 15 500 фиданки върху площ от 24,8 дка.

За пролетния и есенен период от началото на годината до този момент общият брой на засадените фиданки е 30500 върху площ от 48,8 дка.

"Новата Гора на София" 2 е на територия от 137 дка в землището на село Негован. Това е залесителна кампания на Столичната община по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова.

"Новата гора" край Негован е втора инициатива на Столичната община за залесяване в крайградски райони с цел създаване на зелен пояс. Дейностите се организират със съдействието и под експертизата на лесовъдите от oбщинското предприятие "Управление на общински земи и гори“ към Столичната община.

Залесяването е част от мерките за подобряване на качеството на въздуха в града.

Благодарим на всички, които се включиха в инициативата!


споделисподели

Актуално

Фандъкова: Увеличават се домакинствата, които се включват в програмата ни за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди
Столичната община ще следи качеството на атмосферния въздух с безпилотни летателни средства
София ще бъде домакин на международна конференция за климата на мрежата В40
Столичнaта община предлага средствата от проекта за облагородяване на "Борисовата градина" да бъдат пренасочени за изграждане на зелени споделени пространства в 6 района
вижте всички новини