Зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева провери дейностите по миене на улици и булеварди в район „Младост“. "Миенето е една от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух. Всяка година Столична община увеличава площите и кратностите за миене на улици и основни булеварди" – каза зам.-кметът Десислава Билева.

Времето позволява извършването на миене и дейностите продължават и този месец. Основните булеварди се мият по график с автоцистерна с маркуч като, с цел да не се затруднява движението, се мие през нощта, а вътрешнокварталните улици – през деня. Преди миенето се извършва метене и почистване на дъждоприемните шахти.

"През тази година имахме увеличение на кратностите на миене както на улиците, по които се движи обществен транспорт 6 пъти, така и на вътрешноквартални улици – 7 пъти. За 2023 г. също планираме увеличение на кратностите на миене, защото това е една изключително важна мярка. Така поддържаме града си чист и това допринася за подобряване качеството на въздуха" – посочи също зам.-кметът по екология.

На 29 октомври се измиха улици като „Д-р Стоян Чомаков“, ул. “Димитър Моллов“, ул. “Димитър Доспевски“, ул. „Методи Андонов“, ул. “Митрополит Серафим Сливенски“, ул. “Н. Генадиев“, бул. “Андрей Сахаров“, ул. “Анна Ахматова“ и др.

На сайта на Столичен инспекторат гражданите имат възможност да видят графиците за миене всеки ден. Контролът на дейностите се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

 

споделисподели

Актуално

Форум „Инвестиции в устойчива енергия"
Проведе се общински „Екопавилион“   По случай предстоящата Европейска седмица за намаляване на отпадъци Столична...
Монтирани са над 5760 нови екологични уреда за отопление     Монтирани са над 5760 нови уреда за отопление по програмата за подмяна на...
8 500 фиданки са засадени през първите 3 уикенда от инициативата „Новата гора на София“ – 2   "8 500 фиданки са засадени през първите 3 уикенда от инициативата „Новата гора на...
вижте всички новини