До момента са почистени 82 броя участъци от реките Владайска в с Владая, р. Суходолска, р. Суха Лешница в район Витоша, р. Стубела  в райони Илинден и Връбница, р. Какач в район Връбница, р. Беравица в район Връбница, р. Слатинска в район Подуяне, р. Боянска бара, река Скакавица и Симаничка в район Витоша и Триадица, ляв приток на река Дреновичка в район Триадица, р. Боянска в район Красно село и др. Общата дължина на почистените до момента речни участъци е над 35 км.

В момента се почистват участъци от реките: Косана в район Панчарево, река Слатинска в район Подуяне, река Боянска бара кв. "Бояна“, река Аджибарица след "Симеоновско шосе“, река Подгумерска в район Нови Искър.

До края на месец август предстои да се почистят участъци от реките: дере по ул. Радин дол в район Витоша, река Банишка в район Младост, дере по ул. "Орниче“ в с. Кокаляне, дере по ул. "Курията“ в район Панчарево, отводнителни канали в гр. Бухово и с. Челопечене, река Кремиковска в район Кремиковци и др.

Почистването на речните корита е основна превантивна дейност срещу наводнения и се финансира от бюджета на Столична община.

 

споделисподели

Актуално

В „Лозенец“ и „Триадица“ се организира мобилен събирателен пункт за изхвърляне на стари лекарства и препарати
Столичната община подготвя пилотен проект за разделно събиране и рециклиране на хранителни и кухненски отпадъци и излезли от употреба автомобилни гуми
Продължават дейностите по миене на улици и булеварди
Столичният инспекторат е проверил 187 строителни обекта за замърсявания през август
вижте всички новини