Екипите на почистващите фирми извършват миене на улици в различни квартали на града. График на дейностите може да бъде видян на сайта на Столичен инспекторат.

Днес, 21 юли, се работи в районите Слатина, Красно село, Красна поляна, Младост, Люлин, Нови Искър и Кремиковци. Извършва се дезинфекция на спирки на градския транспорт, както и контейнери за битови отпадъци.

Миенето на улици и булеварди, по които се движи градски транспорт се извършва основно през нощта с цел да не се затруднява движението, а вътрешно-кварталните улици се мият в светлата част на денонощието.

През месец юни машинно миене е извършено на над 38 000 дка улици.

Дейностите се контролират от Столичен инспекторат.

Утре на 22 юли ще се извършва миене в район Възраждане на ул. "Гюешево“ от бул. "инж. Иван Иванов“ до бул. "Акад. Ив.Евст.Гешов“, ул. "Екзарх Йосиф“, бул. "Скобелев“ от ул. "П.Нишавски“ до бул.“Ал. Стамболийски“. През нощта ще се мие бул.“Акад.Иван Гешов“ в частта на район Триадица, а в Младост локалните платна на бул.“Александър Малинов“ и др.

 

 

 

споделисподели

Актуално

В „Лозенец“ и „Триадица“ се организира мобилен събирателен пункт за изхвърляне на стари лекарства и препарати
Столичната община подготвя пилотен проект за разделно събиране и рециклиране на хранителни и кухненски отпадъци и излезли от употреба автомобилни гуми
Продължават дейностите по миене на улици и булеварди
Столичният инспекторат е проверил 187 строителни обекта за замърсявания през август
вижте всички новини