Съставени са 33 акта за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили
 

От началото на годината са направени 172 проверки и са съставени 33 акта за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили. Екипите на Столичен инспекторат съставиха 5 акта за непочистена ходова част досега в днешния ден.

Продължават съвместните проверки на Столичен инспекторат и Пътна полиция при СДВР за замърсяващи автомобили. От 12 февруари до днес екипите са проверили 327 автомобили с помощта на газанализатори. Извършва се контрол на техническа изправност на очистващата инсталация на автомобилите, както и чистотата на ходовата част на камионите. Целта е да не се допускат превозни средства, които замърсяват въздуха. Спрян от движение е един автомобил, на 19 камиони са съставени актове за непочистена ходова част.

С цел предотвратяване на замърсяването на въздуха с прахови частици, екипи на Столичен инспекторат извършват и проверки за горене на отпадъци, на потенциални източници на зъмърсяване от автосервизи, цехове за производство на мебели, работилници, както и на строителните обекти. От началото на годината са направени над 950 проверки, съставени са 62 акта за нарушения и 11 глоби.

Извършват се и миене във връзка с затоплянето на времето на улици в София. През деня се мият пътните платна на улици като ул. "Велчо Атанасов“, ул. "Фр. Жолио Кюри“, ул. "Поп Груйо“, ул. "Поручик Георги Кюмюрджиев“, ул.“Звезда“ и др.

 

споделисподели

Актуално

Извършват се оборки на зелени площи и дезинфекция на обществени места
СъобщениеВъв връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно...
Продължава дезинфекцията на пешеходните подлези, контейнери за отпадъци и миенето на улици в София
От 5 март технически лица започват посещения на предварително заявилите желания за подмяна на старите печки
вижте всички новини