Екипите на Столичен инспекторат проверяват автосервизи, търговски, производствени и строителни обекти

Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки за контрол на източници за замърсяване на въздуха с прахови частици. Проверките целят установяване на потенциални източници на зъмърсяване от автосервизи, цехове за производство на мебели, работилници, както и на строителните обекти.

От началото на месец февруари са извършени над 130 проверки, свързани със замърсяване на въздуха. Проверките продължават и днес.

Инспектирани са 33 автосервиза, цех за производство на мебели, работилници в районите „Слатина“ и „Подуяне“. Съставен е акт за горене на стари дървени плоскости в цех за производство на мебели.

От 62 строителни обекта, които инспекторите са проверили през месеца, са съставени 11 броя актове за установени нарушения, свързани със замърсяване на въздуха като замърсена ходова част на камионите. Извършени са и 11 броя съвместни проверки с КАТ за чист външен вид на камионите.

В 38 частни имота инспекторите са извършили проверки по сигнали за горене на отпадъци. Те са в районите "Възраждане", "Подуяне", "Витоша" и "Красна поляна".

Глобата при акт на физическо лице е в размер от 100 до 5 000 лева, а за юридическо лице – от 700 до 20 000 лева по реда на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО.

 

 

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини