Тази нощ екипите на фирмите, ангажирани с почистването на града, са извършили миене с автоцистерна в районите "Възраждане“, "Красно село“, "Триадица“, "Подуяне“, "Витоша“, "Люлин“, Искър“.

Измити са пътните платна и тротоарите по улици като: ул. "Житница“ и транспортен тунел, бул. "Гоце Делчев“ от бул. "Цар Борис III“ до бул. "България“, ул. "Св. Св. Кирил и Методи“, ул. "Цар Симеон“, ул. “Димитър Петков“, ул. "Опълченска“, бул. "Сливница“, ул. "Позитано“, бул. "Патриарх Евтимий“, ул. "Проф. Фритьоф Нансен“, ул. "Луи Айер“, бул. "Ген. М. Д. Скобелев“, както и пътен възел на бул. "Ботевградско шосе“ с ул. "Източна тангента“ и др.

Продължава почистването от наноси и профилактика на дъждоприемни шахти на пътните платна с цел предстоящо миене. Дезинфекцията на контейнерите за разделно събиране на отпадъци също се извършва по график.

През деня днес ще се измият улици по график в "Слатина“, "Люлин“, "Надежда“, "Искър“, "Подуяне“, "Сердика“ и "Възраждане“.
 

Инспекторите извършват контрол на дейностите и оказват съдействие на гражданите, които се включват в пролетното почистване на града.

споделисподели

Актуално

Столична община постави 5 еко-вендинг машини за разделно събиране на пластмасови опаковки в паркове
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ – бул. Каблешков с новозасадена зелена площ!Край разширения участък на бул. Т. Каблешков се появи нов ландшафтен проект,...
През деня мият вътрешноквартални улици в различни райони на градаПродължава миенето на улици и булеварди в София. През деня се мият...
Първият залесителен сезон на „Новата гора на София“ 2 – Негован приключи В четирите уикенда на кампанията на Столична община се включиха 1230 доброволци,...
вижте всички новини