Дирекция "Зелена система, екология и земеползване'' в СО подари дърво като част от инициатива за облагородяване на Западен парк.

Над 60 доброволци от Българска банка за развитие се включиха в акция за реновиране на трите най-големи зони за отдих в Западния парк в София, който е сред любимите места за почивка на столичани.

Със съдействието и подкрепата на зам.–кметa по направление "Зелена система, екология и земеползване'' Десислава Билева служители на банковата група и техните семейства помогнаха за възстановяването на над 20 пейки и маси за почивка, боядисаха детски съоръжения и беседки.

Като жест към инициативата г-жа Билева подари специално подбрано от нейния екип дърво – Лиродендром (Лирово дърво), красив представител на семейство Магнолия.

"Изборът на точно този вид дърво не е случаен. Това е парково дърво, устойчиво е и ще радва посетителите с красивите цветове, които приличат на лале“, каза Сиана Хлебарова, гл. експерт в дирекция "Зелена система" в Столична община.

"Като организация, чиято дейност е насочена към политиките за устойчиво развитие, за ББР е от огромно значение да стимулираме хората да допринасят за опазването на околната среда. Нашите усилия са и естествено продължение на грижите, които Столична община полага в последните години за превръщането на София в зелена столица на Европа“ – коментираха от банката.

Западен парк е вторият по големина парк в София, който претърпя мащабна реконструкция със средства по Оперативна програма "Региони в растеж“. Проектът включваше цялостно реновиране на представителната паркова част – алеи за пешеходци и велосипеди, детски и спортни площадки, интерактивни инсталации, алпинеум, ново осветление и видеонаблюдение.

 

 

споделисподели

Актуално

Изграждат се зелени споделени пространства в „Захарна фабрика“Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на зелени споделени...
Столична община продължава подмяната на още 10 000 стари печки на дърва и въглища с екологични уреди за отоплениеНа 24.10.2023 г. Столична община подаде своето проектно предложение за предоставяне на...
Зам.-кметът по екология Десислава Билева провери засаждането на нови дървета"През настоящия есенен сезон ще се реализират поредица от мероприятия по...
Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка"Парк "Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване....
вижте всички новини